Slanke moussaka met gehakt

Ingrediënten

4 personen

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 240 gram vegetarisch gehakt
  • 2 blikjes tomatenpuree( 280 ml)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 aubergines
  • 100 ml water
  • 150 gram geraspte kaas( 30+)

 

Bereidingswijze

1.    Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul. Bak de ui en knoflook 1 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de kaneel en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de saus 5 min.

2.    Snijd de aubergines in plakken. Kook de aubergineplakken in kokend water met zout 1 min. Giet af en laat uitlekken. Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de aubergine in een ovenschaal. Dek af met het gehaktmengsel en de rest van de aubergine.

3.     Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.