Wortelsoep

Ingrediënten

4 personen

–         500 g winterwortel

–         1 eetlepel vloeibare boter

–         3 teentjes knoflook

–         1 groentebouillontablet

–         2  eetlepels honing

–         150 ml room(light)

–         peper en zout

–         paar druppels tabasco

–         peterselie
extra nodig: blender of staafmixer

Bereidingswijze

  • Maak de wortelen schoon en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de boter in een soeppan en bak de wortelen 5 minuten zacht.
  • Pel de knoflook en pers ze boven de pan uit.
  • Voeg het groentebouillontablet, 500 ml water en honing toe en kook de soep ongeveer 20 minuten op een laag vuur tot de wortelen zacht zijn.
  • Pureer de soep in blender of met staafmixer.
  • Roer de room door de soep.
  • Breng de soep op smaak met peper, zout en tabasco.
  • Hak de peterselie fijn. Garneer de soep met peterselie.