Bereidingswijze
- Wrijf de stukken zalm in met peper en citroensap en laat ze zo 10 minuten liggen.
- Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronken in plakjes.
- Kook de broccoli in ruim water met zout in 4-6 minuten gaar. Giet af en pureer de broccoli met de melk in de keukenmachine of blender tot een fijne puree.
- Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de knoflook zachtjes tot het gaat geuren.
- Roer de broccolipuree erdoor en warm de puree goed door tot hij iets dikker wordt.
- Voeg peper naar smaak toe en schep de bosui erdoor.
- Dep de zalmfilets goed droog en bestrijk ze dun met olie.
- Bak de filets in een hete koekenpan met antiaanbaklaag zonder extra olie) in 6-8 minuten mooi bruin, de filets mogen van binnen nog rosé zijn.
- Schep de broccolipuree op vier warme borden en leg de zalmfilets erop.
( bron: PuurGezond)