Zalm met broccolipuree

Ingrediënten

4 personen

–         4 stukken zalmfilet van 125 gram

–         2 eetlepels citroensap

–         750 gram broccoli

–         100 ml melk

–         2 eetlepels olijfolie

–         2 tenen knoflook

–         1 bosuitje, in ringetjes

–         2 eetlepels neutrale olie

–         blender

Bereidingswijze

  • Wrijf de stukken zalm in met peper en citroensap en laat ze zo 10 minuten liggen.
  • Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronken in plakjes.
  • Kook de broccoli in ruim water met zout in 4-6 minuten gaar. Giet af en pureer de broccoli met de melk in de keukenmachine of blender tot een fijne puree.
  • Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de knoflook zachtjes tot het gaat geuren.
  • Roer de broccolipuree erdoor en warm de puree goed door tot hij iets dikker wordt.
  • Voeg peper naar smaak toe en schep de bosui erdoor.
  • Dep de zalmfilets goed droog en bestrijk ze dun met olie.
  • Bak de filets in een hete koekenpan met antiaanbaklaag zonder extra olie) in 6-8 minuten mooi bruin, de filets mogen van binnen nog rosé zijn.
  • Schep de broccolipuree op vier warme borden en leg de zalmfilets erop.

( bron: PuurGezond)