Tomatensoep

Tomatensoep

Ingrediënten

500 gram tomaten
1 kleine ui
1 paprika
1 teentje knoflook(indien je wilt)
1 eetlepel olie
4 dl bouillon (van tablet)
6 soepballetjes(uit blik of vers)
Peper en zout
Basilicum

Bereidingswijze

  1. Maak de ui en knoflook schoon en snij beiden klein.
  2. Snij de tomaten in stukjes.
  3. Snij de paprika in stukjes.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui, knoflook, paprika en de tomaten.
  5. Doe de bouillon erbij
  6. Kook de soep 5 minuten.
  7. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
  8. Doe de balletjes erbij.
  9. Maak de soep op smaak met peper, zout en basilicum.

Energie 225 kcal, Eiwit 8 gr., Koolhydraten 21 gr., vet 13 gr. waarvan verzadigd vet 2 gr., Vezels 10 gr.