Bereidingswijze
– Was de asperges, verwijder de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukjes.
– Breng de asperges en het bouillontablet met 1 liter water aan de kook. Laat de asperges na 15 min. op laag vuur doorkoken.
– Smelt in een soeppan de boter, strooi de bloem erover en roer deze door de boter. Laat dit even bruisen en voeg al roerend scheut voor scheut ongeveer 250 milliliter kookvocht van de asperges erbij (schenk de volgende scheut er pas bij als de vorige volledig is opgenomen).
– Voeg de asperges aan de soep toe, houd 1 asperge apart en snijd deze in kleine stukjes. Laat de soep 15 min. op laag vuur doorkoken.
– Haal na 15 minuten de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. De soep moet een egaal glad geheel worden.
– Prak de eieren fijn met een vork. Voeg het ei, de aspergestukjes en de hamreepjes toe aan de soep.
– Breng het geheel op smaak met zout en (versgemalen) peper en strooi de peterselie erover. Serveer direct.