groentestamppot met makreel

Ingrediënten

4 personen

–         400 gram gerookte makreelfilet

–         500 gram aardappelen

–         400 gram knolselderij

–         400 gram winterwortel

–         4 sjalotten

–         1 rode peper

–         1 rode paprika

–         2 eetlepels olijfolie

–         2 handjes rucola

–         2 eetlepels crème fraîche

Bereidingswijze

–         Haal de makreel uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.

–         Schil de aardappelen en knolselderij en snij ze in stukken.

–         Breng de aardappelen samen met de knolselderij met weinig water aan de kook en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.

–         Schrap de winterwortels schoon en snij deze in stukken.

–         Kook de winterwortel de laatste 10 minuten mee met de aardappelen en de knolselderij.

–         Pel ondertussen de sjalotten en snipper deze.

–         Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij de peper in stukjes.

–         Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes.

–         Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin 2 minuten de ui, peper en paprika. De paprika moet beetgaar blijven.

–         Verwijder het vel van de makreel en scheur de makreel in stukjes.

–          Giet de aardappelen en groenten af, stoom even droog en stamp ze grof met een pureestamper.

–         Roer de crème fraîche erdoor en schep het uimengsel erdoor. Goed doorscheppen en even doorwarmen.

–         Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

–         Verdeel de stamppot over 4 borden.

–         Leg boven op elke stamppot een beetje rucola en verdeel de makreel erover.

( recept: PuurGezond)