Courgette-aardappelschotel

Ingrediënten

2 personen

  • 400 gram courgettes
  • 350 gram aardappelen
  • 2 tomaten
  • 4 eieren
  • 2 dl halfvolle melk
  • ½ eetlepel pesto
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Was de courgettes en snijd ze in plakken.
  2. Schil de aardappelen, kook ze net gaar en snijd ze in plakken.
  3. Warm de oven voor op 175 *C.
  4. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Schik de plakken aardappelen en courgettes om en om in een ovenvaste schaal. Verdeel de stukjes tomaat erover.
  6. Klop de eieren los met de melk en voeg de pesto, peper en een klein beetje zout toe.
  7. Schenk dit mengsel over de aardappelen, courgettes en tomaat.
  8. Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en strooi dit over de schotel.
  9. Laat het gerecht in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar worden en bruin kleuren.