Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem doorheen.
3. De melk toevoegen en aan de kook brengen blijven roeren zodat er een gladde bechamelsaus ontstaat voeg peper en zout naar smaak toe.
4. Laat dit op een laag vuurtje zachtjes koken, regelmatig blijven roeren.
5. Snijd de aubergine, courgette en de winterpeen in de lengte in dunne plakken.
6. Kook de winterpeen 3 minuten.
7. Verhit olie in een wok roerbak 2 minuten de spinazie en laat uitlekken.
8. Verhit een grillpan en gril de courgette en aubergine in 3 minuten halverwege draaien en in kleine portie’s.
9. Neem een ovenschaal van 20 bij 30 cm. Schenk een dunne laag tomatensaus in de ovenschaal met daarop een dunne laag bechamelsaus daarop een laag winterpeen en afdekken met een laag tomaten en bechamelsaus leg daarop winterpeen afdekken met een laag tomaten en bechamelsaus leg daarop de aubergine.
10. Maak zo ook de lagen met de courgette en de spinazie. Eindig met een laag bechamelsaus strooi de kaas er over en zet de schaal 45 minuten in de oven.