Preischotel

Ingrediënten

400 gram aardappelen
500 gram prei
150 gram tartaar
1 eetlepel currypasta (pot)
½ dl halfvolle yoghurt (Biogarde)
50 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water net gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groenten in grove ringen.
  3. Bak de tartaar in een braadpan al roerend gaar en rul. Bak de currypasta even mee.
  4. Voeg de prei toe en roerbak de prei in enkele minuten gaar.
  5. Warm de gril voor.
  6. Snijd de aardappelen in plakken.
  7. Schep het preimengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de plakken aardappel.
  8. Meng de yoghurt met de kaas en verdeel dit over de aardappelen.
  9. Laat de schotel onder de hete gril in 15 minuten bruin kleuren.

 

Energie 440 kcal, eiwit 36 gr, koolhydraten 115 gr, vet 14 gr waarvan verzadigd vet 6 gr