Beenham met appel

Ingrediënten

4 personen

1 beenhammetje (slager of supermarkt, ca. 500 gram)
2 uien
1 teentje knoflook
2 appels
1 theelepel rozemarijn
2 dl droge witte wijn
1 eetlepel vloeibare margarine

Bereidingswijze

1.     Warm de oven voor op 175° C.

2.     Leg de ham in een ovenvaste schaal.

3.     Maak de uien schoon en snijd ze in snippers.

4.     Snijd de knoflook in stukjes.

5.     Schil de appels en snijd ze in blokjes.

6.     Schik de ui, knoflook en appel om de ham en verdeel de rozemarijn er over. Schenk de wijn erbij en verdeel de margarine erover.

7.     Dek de schaal af.

8.     Laat de ham in ca. 40 minuten gaar worden

9.     Verwijder de laatste 10 minuten het folie of de deksel om de ham bruin te laten kleuren. .

Lekker met sperzieboontjes en aardappelen.