Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokken en kook ze met de stukjes knolselderij in water met zout in ± 15 min. gaar.
2. Smelt in een grote pan de margarine en fruit de ui hierin glazig.
3. Schep de boerenkool en tijm erdoor en laat de boerenkool al omscheppend in 15 min. slinken. Breng op smaak met peper en zout.
4. Maak een puree van de aardappelen en de knolselderij en voeg ook de roomkaas toe.
5. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft v.d. boerenkool over de bodem. Leg de helft v.d. plakjes ham erop en verdeel hierover de rest v.d. boerenkool. Eindig met een laagje ham.
6. Strijk de puree erover uit.
7. Verkruimel het volkorenbrood heel fijn en strooi het over de schotel. Sprenkel de olie erover.
8. Bak de boerenkoolschotel in het midden v.d. oven in ± 25 minuten goudbruin.