Chili con carne

Ingrediënten

–         1 ui

–         3 teentjes knoflook

–         3 eetlepels olie

–         400 gram rundergehakt

–         2 rode paprika’s

–         1 chilipeper

–         1 blik gepelde tomaten

–         2 blikken kidneybonen

–         1 theelepel gemalen komijnpoeder

–         Beetje zout en peper.

Bereidingswijze

–         Pel en snipper 1 ui en 3 teentjes knoflook.

–         Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook.

–          Voeg 400 gram rundergehakt toe en bak dit rul.

–         Maak 2 rode paprika’s en 1 chilipeper schoon.

–         Snij de paprika in stukjes en snipper de chilipeper in ragfijne stukjes. Fruit deze mee met het gehakt.

–         Voeg 1 blik gepelde tomaten toe en 2 blikken kidneybonen (a 400 gram, uitgelekt).

–         Maak de chili op smaak met 1 theelepel gemalen komijnpoeder, weinig zout en peper.

–         Doe het deksel op de pan en laat de chili ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen.

–         Lekker met een frisse groene salade, bijvoorbeeld van ijsbergsla.

Tips

Op dit recept kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld fijngesneden koriander toe, gebruik bruine bonen in plaats van kidneybonen of voeg wat mais toe.
Als je het vlees weglaat, heb je een chili sin carne: de vegetarische variant.
Lekker met rijst of taco’s