Bereidingswijze
– Haal de makreel uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.
– Schil de aardappelen en knolselderij en snij ze in stukken.
– Breng de aardappelen samen met de knolselderij met weinig water aan de kook en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
– Schrap de winterwortels schoon en snij deze in stukken.
– Kook de winterwortel de laatste 10 minuten mee met de aardappelen en de knolselderij.
– Pel ondertussen de sjalotten en snipper deze.
– Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij de peper in stukjes.
– Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes.
– Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin 2 minuten de ui, peper en paprika. De paprika moet beetgaar blijven.
– Verwijder het vel van de makreel en scheur de makreel in stukjes.
– Giet de aardappelen en groenten af, stoom even droog en stamp ze grof met een pureestamper.
– Roer de crème fraîche erdoor en schep het uimengsel erdoor. Goed doorscheppen en even doorwarmen.
– Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
– Verdeel de stamppot over 4 borden.
– Leg boven op elke stamppot een beetje rucola en verdeel de makreel erover.
( recept: PuurGezond)