Bereidingswijze
Kook de eieren in 5-6 minuten hard. Laat de eieren schrikken, pel ze vervolgens en laat ze daarna afkoelen.
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en het draad aan de zijkant van de sugarsnaps. Kook de sperziebonen in ruim water.
Voeg na 4 minuten de sugarsnaps bij de sperziebonen en laat het samen nog 4 minuten koken.
Spoel de groenten na het afgieten af met koud water.
Snij de ui in dunne ringen en de tomaten in partjes.
Brokkel de makreel in kleine stukjes. Doe de sperziebonen, sugarsnaps, ui, tomaten en makreel in een grote kom.
Voeg ook olijven, kappertjes en een scheutje olie toe. Hussel alles goed door elkaar.
Verdeel de salade over vier borden. Snij de eieren in partjes en verdeel deze over de salade.
Tip:
Je kunt de makreel ook vervanger door andere vis, zoals gerookte haring of sardientjes.