Met krab gevulde forel

Ingrediënten

Aantal personen: 4

·         4 forellen (schoongemaakt door de visboer)

·         1 citroen

·         1 glas droge witte wijn

·         pittige mosterd

·         zout en peper

·         boter om in te vetten

·         Vulling:

·         1 blikje krab (200 gram)

·         1 rode ui, fijngesnipperd

·         20 gram zachte boter

·         1 ei, losgeklopt

·         handje verse dille, fijngehakt

·         2 eetlepels paneermeel/broodkruim

·         1 eetlepel vers citroensap

·         zout en peper

Bereidingswijze

–      Verwarm de oven voor op 200°C.

–      Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar tot een smeuïge massa

–      Bestrooi het binnenste van de forellen met zout en peper.

–      Besprenkel met wat vers citroensap en wrijf in met mosterd.

–      Vul elke holte op met ¼ deel van de vulling.

–      Vet de bodem van een braadslee in met boter.

–      Leg de forellen er naast elkaar in, met de vulling naar beneden.

–      Giet de witte wijn erbij en bak in ca. 20 minuten gaar in de oven.

–      Schep de vissen voorzichtig over op 4 grote platte borden.

–      Lekker met wortelen en gepofte aardappel!