Griekse kipsalade

Ingrediënten

 

voor 2 personen

–  1 kipfilet
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 komkommer
– 1 gekookte rode biet
– 2 tomaten
– 2 el  groene olijven

–  Rode ui
– 1 handvol peterselie en muntblaadjes
– olijfolie
–  zeezout
– zwarte peper

Bereidingswijze

–         Kook de kipfilet gaar in kokend water met zout en 2 gepelde knoflookteentjes, dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

–         Laat de kipfilet  afkoelen op een plankje.

–         Snijd in de tussentijd de komkommer in dunne halve maantjes.

–         snijd de rode biet en tomaat in blokjes en de olijven en rode ui in stukjes. Doe dit bij elkaar in een schaal.

–         De kipfilet in stukjes snijden en dit gaat ook in de schaal.

–         Hak de peterselie en munt fijn en schep dit door de rest.

–          Maak de salade aan met olijfolie, zout en peper.